0

Защитаваща титлата си от Игрите в Пьончан 2018 сноубордистка Микаела Мойоли ще замени София Годжа като знаменосец на Италия на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин след контузията на Годжа, предава АП.

Италианският олимпийски комитет съобщи за промяната, след като президентът Джовани Малаго обсъди с олимпийската шампионка в спускането плана за възстановяването й.

София Годжа лекува изкълчване на лявото коляно, частично разкъсани връзки и лека фрактура на фибулата на крака й.

29-годишната скиорка се контузи след падане по време на супергигантския слалом за жени в Кортина д'Ампецо, валиден за Световната купа.

26-годишната Мойоли, която спечели първия златен медал за Италия в сноуборда, първоначално беше определена за знаменосец на страната за церемонията по закриването, но след промяната местният олимпийски комитет ще обяви в следващите седмици кой ще я замени.

"Много съжалявам за случилото се със София. Приемам ситуацията все едно ми предава щафетата", заяви Мойоли.

С триумфа си в Пьончан София Годжа стана първата италианка, която печели олимпийска титла в спускането. Тя вече започна възстановяването си с надеждата да се завърне навреме за спускането в Пекин на 15 февруари и най-вероятно ще пропусне гигантския слалом на 7 февруари, както и супергигантския слалом на 11 февруари.

И Годжа, и Мойоли са родом от района на Бергамо, който беше сред най-пострадалите в Италия от пандемията от коронавирус.